Президент Бразилії відреагував на запрошення відвідати Україну: відправить помічника

Президент Бразилії відреагував на запрошення відвідати Україну: відправить помічника

Укрінформ
Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва відповів на пропозицію відвідати Україну з візитом. Замість себе він вирішив відправити до Києва свого помічника.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання Folha.

Як зазначається, спеціальний помічник президента Бразилії з міжнародних питань Селсо Аморім вирушить в Україну за дорученням бразильського лідера, повідомив керівник генерального секретаріату адміністрації президента країни Марсіо Маседо.

"Президент прийняв рішення та доручив мені повідомити, що спеціальний помічник з міжнародних питань, екскерівник МЗС, який вже був у росії, відвідає Україну", – йдеться у повідомленні.

Таку заяву Маседо зробив після зустрічі з представниками Асоціації українців у Португалії, куди бразильський президент прибув вчора з візитом.

Фото: Marcio Macedo/FB

Як повідомляв Укрінформ, напередодні президент Бразилії Лула да Сілва звинуватив США в «заохоченні війни в Україні». Білий дім відповів тим, що Бразіліа таким чином повторює російську й китайську пропаганду. Після цього глава МЗС Бразилії Мауеро Віейра під час пресконференції заявив, що не згоден із позицією офіційного Вашингтона.

Читайте також: Для досягнення миру в Україні Євросоюз підтримує лише пропозиції Зеленського – представник ЄС

Водночас у МЗС України назвали підхід президента Бразилії таким, що не відповідає реальному стану речей, та запросили його відвідати Україну, щоб зрозуміти справжню сутність російської агресії.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-