Стефанчук – про електронне голосування у ВР: Поки не на часі, але до питання можуть повернутися

Стефанчук – про електронне голосування у ВР: Поки не на часі, але до питання можуть повернутися

Укрінформ
Наразі немає потреби запроваджувати у Верховній Раді механізм електронного (онлайн) голосування, але з часом народні депутати можуть повернутися до цього питання.

Про це Голова ВР Руслан Стефанчук розповів в інтерв’ю Укрінформу.

“Будь-яка ідея, яка існує у Верховній Раді, має дозріти. Мені прикро, що, будучи фактично першим у Європі, хто подав законопроєкт щодо запровадження електронного голосування ще на початку пандемії COVID-19, він досі не ухвалений. В Україні це питання заполітизували. Ми його відклали”, - сказав Стефанчук.

Читайте також: Влада прагне почати переговори про членство України в ЄС до кінця року – Стефанчук

Водночас він висловив думку, що в умовах війни парламент справляється зі своїми обов’язками і без відповідного механізму. Голова ВР нагадав, що з першого дня повномасштабного вторгнення депутати працюють у своєму приміщенні, що на вулиці Михайла Грушевського в Києві. “Поки що нагальної потреби запроваджувати електронне голосування немає, але, думаю, що з часом ми повернемося до цього питання”, — підсумував спікер українського парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, ідею запровадити в українському парламенті систему онлайн-голосування на початку пандемії COVID-19 ініціював Руслан Стефанчук, який на той час був першим віцеспікером. Однак тоді відповідний документ не отримав підтримки.

Читайте також: Стефанчук запросить спікера Палати представників Конгресу США до України

У березні 2022 року 241 народний депутат подав до парламенту проєкт закону, який передбачає можливість проведення дистанційних засідань під час воєнного стану. Проте і тоді цей документ не отримав підтримки залу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-