Глава МЗС Австрії закликає путіна вивести війська з України

Глава МЗС Австрії закликає путіна вивести війська з України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг закликає президента рф володимира путіна вивести припинити війну проти України та вивести війська з її території.

Про це він заявив в інтерв’ю Укрінформу.

"Право сильнішого не повинно перемогти силу закону. росія не повинна виграти цю війну. Тому я знову звертаюся до відповідальної особи в москві: "Припиніть стріляти! Припиніть людиноненависницьке кровопролиття! Виведіть свої війська з України!", - сказав Шалленберг.

Австрійський міністр зазначив, що "воля українців до оборони та їхня мужність глибоко вражають і заслуговують на нашу повагу".

Читайте також: путіну не вдасться «перечекати» український спротив - Столтенберг

"росія явно недооцінила цю волю до опору і – враховуючи величезні масштаби міжнародної підтримки України – також повністю прорахувалася зі стратегічної точки зору", - додав він.

Шалленберг також наголосив, що усі скоєні в Україні воєнні злочини повинні бути повністю розслідувані.

"Жодна сфера цієї неймовірно жорстокої агресії росії проти України не повинна залишитися нерозслідуваною. Тому Австрія активно підтримує базовану у Відні Комісію з розслідування Ради ООН з прав людини у документуванні воєнних злочинів. Ми також входимо в число тих 43 держав, які передали ситуацію в Україні на розгляд Міжнародного кримінального суду", - заявив він.

Крім того, Австрія через мерез місію ЄС в Україні сприяє підготовці українських експертів-криміналістів, "щоб вони могли збирати та оцінювати відповідні докази воєнних злочинів".

" Як ви знаєте, Австрія також входить до основної групи з понад 30 держав, які зараз активно працюють над створенням спеціального трибуналу щодо злочину агресії. Сподіваюся, що незабаром ми побачимо тут результати і зможемо завершити розпочате. Навіть якщо правосуддя іноді потребує багато часу, я впевнений, що воно врешті-решт восторжествує", - додав глава МЗС Австрії.

Читайте також: росія має бути притягнута до відповідальності за воєнні злочини в Україні - МЗС Австрії

Він також наголосив, що ордер на арешт путіна за звинуваченням у викраденні понад 16 тис. дітей з України до росії "був дуже чітким і правильним сигналом".

"Я вітаю кожен крок, який допомагає закону торжествувати. Безкарності не повинно бути. Ніхто не може стояти над законом – навіть президент", - заявив Шалленберг.

Більш детально читайте в інтерв’ю за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-