Генпрокурор України прибув із візитом до США

Генпрокурор України прибув із візитом до США

Укрінформ
Генеральний прокурор України Андрій Костін перебуває у Сполучених Штатах Америки з робочим візитом.

Як передає Укрінформ про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Костін розпочав робочий візит до США з інтерв'ю "Голосу Америки". Генпрокурор зазначив, що "питання притягнення росії до відповідальності є головним завданням світового співтовариства на найближчу перспективу та залишається в центрі уваги двостороннього діалогу між Україною та США”.

Була обговорена консолідація зусиль для документування та розслідування злочинів росії, скоєних проти України, та розбудова мережі всеосяжної відповідальності за ці злочини.

“Маємо створити Спеціальний міжнародний трибунал щодо злочину агресії, який матиме юрисдикцію над вищим військово-політичним керівництвом росії. Агресія росії – це глобальна війна. І реагування на злочин агресії також має бути глобальним", – наголосив Костін.

Читайте також: Президент Литви обговорив з генпрокурором України створення спецтрибуналу для рф

Генпрокурор заявив про важливість виконання ордеру МКС щодо арешту президента росії володимира путіна за примусову депортацію українських дітей, а також компенсації завданих росією збитків за рахунок приватних та суверенних активів рф.

У рамках візиту Костін проведе ряд зустрічей для обговорення цих питань з американськими партнерами.

Як повідомляв Укрінформ, Костін обговорив із Президентом Литви Ґітанасом Науседою питання відповідальності росії за воєнні злочини в Україні та створення спецтрибуналу для розслідування злочину агресії рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-