Глави МЗС країн G7 обговорять війну росії проти України та посилення тиску на москву

Глави МЗС країн G7 обговорять війну росії проти України та посилення тиску на москву

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн Великої сімки (G7) у понеділок під час другого дня зустрічі в японському місті Каруідзава обговорять війну росії проти України та посилення тиску на москву.

Про це з посиланням на співрозмовника в уряді Японії, яка цього року головує в G7, повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

Провідні дипломати семи найбільш промислово розвинених держав світу та Європейського союзу, зокрема, планують обговорити підвищення ефективності антиросійських економічних санкцій і закриття лазівок, які дозволяють кремлю все ще отримувати доступ до передових технологій.

Очільники зовнішньополітичних відомств G7 також вважають важливою для заснованого на правилах міжнародного порядку співпрацю з Глобальним Півднем, оскільки багато країн, включаючи Індію, займають нейтральну позицію щодо війни в Україні та утримуються від застосування до москви каральних заходів.

Читайте також: Естонія, Литва та Польща прагнуть знизити цінову стелю на російську нафту майже на $10 – Bloomberg

Представники G7 також обміняються думками стосовно зміцнення зв’язків із країнами, що розвиваються, та ситуації в Індо-Тихоокеанському регіоні на тлі зростання впливу Китаю.

Ситуація на Тайвані також буде ключовою темою для обговорення, оскільки між Вашингтоном і Пекіном зростає напруженість через самокерований демократичний острів, який Китай вважає своєю територію і не виключає застосування сили для його «повернення».

У неділю в перший день зустрічі міністри погодилися, що має бути єдність у вирішенні викликів в Індо-Тихоокеанському регіоні, де Китай активізував свою діяльність, і щодо Північної Кореї, яка продовжує розробку ядерної зброї та випробування балістичних ракет.

Читайте також: Країни G7 зобов’язалися прискорити відмову від викопного палива

G7 складається з Великої Британії, Канади, Німеччини, Франції, Італії, Японії та Сполучених Штатів, а також Європейського союзу.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок перед початком зустрічі заявила, що G7 має довести президенту росії, що він не досягне своїх цілей в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-