У МЗС України відреагували на заяву Орбана: Сама Угорщина отримує чималі гроші від ЄС

У МЗС України відреагували на заяву Орбана: Сама Угорщина отримує чималі гроші від ЄС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України дорікнуло премʼєр-міністру Угорщини Віктору Орбану за чергову антиукраїнську заяву.

Про це зазначив речник МЗС України Олег Ніколенко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зокрема він зазначив, що зовсім не дивується, що заява Орбана отримала миттєву схвальну реакцію в москві.

На думку Ніколенка, цинічно, що угорське керівництво висловлюється про фінансові питання інших країн в той час, коли сама Угорщина отримує чималі гроші від Європейського Союзу для підтримки своєї економічної стабільності.

«Закликаємо Віктора Орбана глянути правді в очі: підтримка України — не благодійність. Підтримуючи Україну, Європа інвестує насамперед у свою власну безпеку», - зауважив речник МЗС України.

Насамкінець дипломат підкреслив, що натомість угорська влада має бути вдячна за те, що на тлі безпрецедентної російської агресії українці, ціною власних життів, тримають мирне небо над Будапештом та іншими європейськими містами.

Читайте також: Орбан хоче продовжити свої надзвичайні повноваження через війну рф в Україні

Як повідомлялося, нещодавно прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав Україну «фінансово неіснуючою». На думку очільника угорського уряду, Європа змушена фінансувати багато українських потреб і без підтримки партнерів війна одразу закінчиться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-