Україна готова разом із Санду протистояти спробам рф дестабілізувати Молдову - Дмитро Кулеба

Україна готова разом із Санду протистояти спробам рф дестабілізувати Молдову - Дмитро Кулеба

Укрінформ
У той час як росія використовує весь свій гібридний арсенал для дестабілізації Молдови, Україна вітає лідерство Маї Санду та підтверджує рішучу готовність підтримувати Молдову та працювати разом над тим, щоб зірвати будь-які спроби Москви посіяти хаос і нестабільність у регіоні.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у виступі на відкритті Чорноморської безпекової конференції Міжнародної Кримської Платформи, яка відбувається у Бухаресті, повідомляє Укрінформ із посиланням на МЗС України.

“російська агресія проти України довела, що безпека регіону є неподільною. Загроза для одного - це загроза для всіх. Ракети, які росія запускає по Україні, становлять загрозу для сусідніх Польщі, Румунії, Молдови. російські удари по українській енергосистемі залишали і молдован без світла”, - сказав Кулеба.

Міністр також нагадав, що через війну мільйони українців були змушені виїхати за кордон, і висловив вдячність румунському колезі Богдану Ауреску та всім румунам за прихисток наших людей. Він зазначив, що війна порушила торговельні шляхи, та подякував румунській стороні за зусилля з підтримки “шляхів солідарності” для забезпечення українського експорту в обхід російської блокади. Серед іншого, він згадав про нищівний вплив російської агресії на екосистему Чорного моря та загрози, які окупація Криму становить для всіх чорноморських держав.

Читайте також: У Молдові порадили захаровій не втручатися у внутрішні справи країни

“Сьогодні росія використовує весь свій гібридний арсенал для дестабілізації Молдови. Ми в Україні вітаємо лідерство Маї Санду в протидії російській дестабілізації та підтверджуємо рішучу готовність України підтримувати Молдову. Разом ми зірвемо будь-які зловмисні плани росії, яка прагне посіяти хаос і нестабільність у нашому регіоні”, - наголосив глава МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Румунії в четвер розпочався другий (офіційний) день Першої Чорноморської безпекової конференції Міжнародної кримської платформи, яка зібрала в Бухаресті представників понад 50 країн та організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-