Керівництво МЗС та Міноборони Румунії, України і Молдови проведе зустріч у Бухаресті

Керівництво МЗС та Міноборони Румунії, України і Молдови проведе зустріч у Бухаресті

Укрінформ
Керівництво міністерств закордонних справ та оборони Румунії, України та Молдови у четвер проведуть тристоронню зустріч у румунській столиці Бухаресті.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це у середу ввечері журналістам повідомили в МЗС Румунії.

Зустріч у будівлі румунського зовнішньополітичного відомства відбудеться на тлі Першої Чорноморської безпекової конференції Кримської платформи, яка 12-13 квітня проходить у Бухаресті і учасниками якої, зокрема, є очільники МЗС та МО Румунії, України та Молдови.

В МЗС Румунії не повідомили основні теми тристоронньої зустрічі у форматі "Румунія - Україна - Республіка Молдова", однак очікується, що в центрі уваги буде безпекова ситуація в регіоні. Планується, що її учасники виступлять із заявами для ЗМІ після завершення переговорів.

Очікувалося, що МЗС України на Першій Чорноморській безпековій конференції під егідою Міжнародної кримської платформи представлятиме міністр Дмитро Кулеба, однак в середу ввечері румунська сторона поінформувала журналістів, що замість нього буде перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

Таким чином, участь у тристоронній зустрічі у форматі "Румунія - Україна - Республіка Молдова" візьмуть перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, міністр оборони України Олексій Резніков, міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску, міністр національної оборони Румунії Ангел Тилвар, міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску та міністр національної оборони Молдови Анатолій Носатий.

Читайте також: Чорноморська безпекова конференція завершила архітектуру Міжнародної Кримської платформи – МЗС

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у середу провів телефонну розмову зі своїм румунським колегою Богданом Ауреску. Під час розмови, зокрема, було обговорено низку двосторонніх і регіональних питань, спрямованих на зміцнення безпеки в Чорноморському регіоні та за його межами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-