Резніков спростував наявність військ НАТО в Україні

Резніков спростував наявність військ НАТО в Україні

Укрінформ
Міністри оборони України та Іспанії спростували заяви про те, що війська НАТО нібито воюють проти російської армії в Україні.

Про це вони заявили на спільній пресконференції в Мадриді у контексті інформації, які міститься у нібито секретних документах Пентагона, «злитих» у Мережу, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«Неправда, що в Україні є персонал НАТО, за винятком військових аташе», - заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

Своєю чергою його іспанська колега Маргарита Роблес наголосила, що «це абсолютна неправда, що в Україні є війська НАТО».

Резніков також зазначив, що у злитих документах «багато даних, які не відповідають дійсності та вже неактуальні».

Міністр впевнений, що США працюватимуть над тим, щоб «нейтралізувати цей витік та уникати подібного в майбутньому». За його словами, Україна має «повну довіру до наших американських союзників», попри витік інформації.

Натомість очільниця Міноборони Іспанії наголосила, що єдність союзників по НАТО та ЄС залишається сильною, і росія «не зможе її розірвати».

Читайте також: Іспанія відправить шість Leopard 2A4 в Україну найближчими днями - міністр оборони

Як повідомлялося, минулого тижня видання The New York Times повідомило, що Пентагон розслідує витік секретних документів у соцмережі, які стосуються планів США й НАТО щодо запланованого контрнаступу ЗСУ.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що оприлюднення нібито документів про контрнаступ України є російським блефом.

Міністерство юстиції США розпочало розслідування щодо витоку документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-