До Ради внесли проєкт постанови, що блокує підписання закону про доплати військовим

До Ради внесли проєкт постанови, що блокує підписання закону про доплати військовим

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано проєкт постанови, що блокує підписання Головою ВР та Президентом України закону, який серед іншого передбачає повернення щомісячної виплати додаткових 30 тисяч військовослужбовцям, поліцейським та рятувальникам.

Текст відповідного проєкту №8312-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 10.04.2023 про ухвалення в другому читанні та в цілому проєкту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правового регулювання питань, пов'язаних із здійсненням заходів правового режиму воєнного стану" та супровідні до нього документи наразі не оприлюднені на сайті парламенту, повідомляє Укрінформ.

Ініціатор проєкту постанови — народний депутат із парламентської фракції "Голос" Володимир Цабаль.

Читайте також: 30 тисяч для військових: Веніславський каже, що для доплат треба шукати гроші

Відтак підписання закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правового регулювання питань, пов'язаних із здійсненням заходів правового режиму воєнного стану" (№8312) Головою Верховної Ради та Президентом стане можливим тільки в разі відхилення проєкту постанови про його скасування.

Як повідомлялося, Верховна Рада 10 квітня під час розгляду законопроєкту "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правового регулювання питань, пов'язаних із здійсненням заходів правового режиму воєнного стану" (№8312) підтримала правку про повернення щомісячних додаткових виплат у розмірі 30 тисяч гривень для військовослужбовців, поліцейських та рятувальників незалежно від покладених на них завдань чи районів проходження служби.

Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента у парламенті Федір Веніславський заявив у коментарі Укрінформу, що для реалізації рішення про повернення щомісячної виплати в розмірі 30 тисяч гривень українським захисникам необхідно знайти додаткові джерела фінансування державного бюджету України. За його словами, такі доплати можуть обійтися державі близького одного трильйона гривень на рік.

Читайте також: Виплати 30 тисяч захисникам стануть для уряду «задачею з зірочкою» - депутат

Водночас секретар оборонного парламентського комітету Роман Костенко в коментарі Укрінформу розповів, що задля забезпечення щомісячної додаткової виплати в розмірі 30 тисяч гривень українським захисникам, найімовірніше, доведеться ініціювати зміни до державного бюджету України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-