Рада має пришвидшити ухвалення законопроєкту про заборону російських церков – Потураєв

Рада має пришвидшити ухвалення законопроєкту про заборону російських церков – Потураєв

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв вважає за необхідне пришвидшити процес ухвалення урядового законопроєкту щодо заборони діяльності в Україні релігійних організацій із центром управління в державі-агресорі.

Про це він сказав під час брифінгу у Медіацентрі “Україна - Укрінформ”.

“Ми не ведемо боротьбу з релігією. Ми не ведемо боротьбу з вірянами. Це взагалі не є предметом жодного із законопроєктів, які зареєстровані зараз у Верховній Раді (йдеться про законопроєкти, спрямовані на заборону діяльності релігійних організацій із центром управління в рф – ред.)”, – наголосив Потураєв.

Він зазначив, що Україна цими законопроєктами фіксує, що релігійні організації, які знаходяться на території держави-агресора, які “фактично зрощені з правлячою так званою російською федерацією диктатурою”, не можуть мати жодних відносин з українськими релігійними організаціями.

“Я вважаю, що оптимально пришвидшити процес ухвалення законопроєкту, який був розроблений саме Кабінетом Міністрів (№8371 "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій"). Чому? Тому що там йдеться про всі релігійні організації, а не якусь конкретну”, – підкреслив народний депутат.

На його переконання, ухвалення відповідного документу – це спільне бажання українського народу встановити таку умову в законодавстві, щоб українські релігійні організації не мали жодних зв'язків з тими, хто підтримує війну та геноцид в Україні, прикриваючись світовими релігіями.

Читайте також: Частину шпигунів з УПЦ МП обміняли на українських бранців – Данілов

“Зволікання з розглядом цього проєкту закону тільки веде до загострення суспільно-політичної ситуації в країні. Верховна Рада має зібратися з силою, з мужністю та ухвалити відповідне рішення. Я вважаю, що тут не має бути жодних політичних конкуренцій. Сподіваємось, що пiсля Великодня Верховна Рада цей законопроєкт розгляне в першому читанні”, – підсумував голова гуманітарного парламентського комітету.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів у січні 2023 року зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №8371 щодо діяльності в Україні релігійних організацій, згідно з яким може бути припинена діяльність УПЦ (МП). Законопроєкт спрямований на забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу в суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захист національних інтересів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-