Найвагомішим результатом цього тижня стали нові домовленості у Польщі – Зеленський

Найвагомішим результатом цього тижня стали нові домовленості у Польщі – Зеленський

Укрінформ
Здобутки та нові домовленості, яких вдалося досягти під час візиту Президента України до Польщі, стали найбільш вагомим результатом цього тижня.

На цьому під час звернення наголосив глава держави Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Найбільш вагоме цими днями, звичайно, візит у Польщу, наші домовленості, наші здобутки. Польща виконала все задеклароване по танках: вони вже в Україні, зокрема «Леопарди». Є нові домовленості щодо БМП – більше сотні машин. Щодо бронетранспортерів – «Росомак» – 200 машин. Зараз 100 і 100 згодом. Іще самохідні міномети, додаткові ракети, «МіГи», - сказав Президент.

Відео: ОП

Він також відзначив важливі домовленості, яких досягли Україна із Польщею по лінії перших леді в гуманітарній та медичній сфері. Зокрема, щодо проєктів із підготовки українських медиків комплексній допомозі пацієнтам з опіками й екстреній повітряній евакуації поранених, в тому числі в зонах бойових дій. Глава держави наголосив, що десятки наших лікарів уже пройшли чи проходять таке навчання. І спільний проєкт матиме продовження – навчанням із реабілітації, навчанням українських психологів, додав він.

«Тобто в цій боротьбі за життя та свободу ми дійсно пліч-о-пліч із польськими братами й сестрами – в усіх сферах. І я дякую за таку незмінну, різнопланову й масштабну підтримку», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Приємно завершувати тиждень із хорошими результатами для України

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський разом з дружиною 5 квітня перебував з офіційним візитом у Польщі.

Цей візит був першим офіційним візитом Президента України до Польщі після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Зеленський і Дуда двічі – у грудні минулого року і лютому цього року – зустрічалися у Жешуві під час повернення Президента України транзитом через Польщу до України після візитів глави держави до США та країн Європи. Однак, ці зустрічі не мали статусу візитів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-