Комітет ВР не підтримуватиме послаблення до закону про обслуговування українською - Потураєв

Комітет ВР не підтримуватиме послаблення до закону про обслуговування українською - Потураєв

Ексклюзив
Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримуватиме законопроєкт щодо послаблення використання державної мови у сфері обслуговування споживачів.

Про це голова комітету Микита Потураєв ("Слуга народу") заявив у коментарі Укрінформу.

"Ми розглянемо цей законопроєкт на засіданні комітету, але я, як і більшість колег, такі ініціативи точно не підтримую", – зазначив Потураєв.

Законопроєкт "Про внесення змін до статті 30 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" щодо підвищення комфортності обслуговування населення" (№9178) зареєстрував у Верховній Раді народний депутат Георгій Мазурашу ("Слуга народу"). Він пропонує визначити українську як базову мову обслуговування споживачів. Водночас передбачається, що обов'язковою державна мова має залишитися лише для підприємств, установ і організацій державної та комунальної форм власності, – приватні підприємці і фізичні особи - підприємці (ФОП) виключаються з цього переліку.

Читайте також: Новий закон про медіа пропонує низку дієвих «фільтрів» – Потураєв

При цьому зазначається, що підприємства, установи та організації всіх форм власності,ФОП, інші суб’єкти господарювання, які обслуговують споживачів і використовують для цього не тільки українську мову, зобов’язані встановити табличку з інформацією про мови обслуговування.

Депутат Мазурашу відомий неоднозначними законодавчими ініціативами. Зокрема, раніше він пропонував змінити текст Державного гімну України, а також встановити штрафи за пропаганду гомосексуалізму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-