Рішення щодо перемовин мають прийматися за участі України – Білий дім

Рішення щодо перемовин мають прийматися за участі України – Білий дім

Укрінформ
Адміністрація США підтвердила принцип, що не може бути переговорів по Україні без України, а також що українське керівництво має визначати готовність до таких перемовин.

Про це заявив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Тільки президент Зеленський може визначити, чи готовий, і коли він готовий вести переговори, в якому контексті і про що. Ми вважаємо, що не може бути переговорів про Україну без України», - зазначив представник Білого дому.

Читайте також: Позиція Китаю щодо України зводиться до підтримки переговорів про мир – Сі Цзіньпін

Таким чином він відповів на прохання прокоментувати публікації із сигналами з Києва про те, що українська сторона за певних умов готова вести переговори з москвою щодо Криму.

Як повідомлялося, напередодні впливове видання Financial Times поширило коментар заступника керівника ОПУ Андрія Сибіги. Український чиновник, зокрема, заявив, що Київ готовий обговорювати з москвою майбутнє Криму, якщо ЗСУ досягнуть межі тимчасово окупованого росіянами Криму.

«Якщо нам вдасться досягти наших стратегічних цілей на полі бою, і коли ми опинимося на адмінкордоні з Кримом, ми готові відкрити дипломатичну сторінку для обговорення цього питання», - наводить видання слова високопоставленого представника ОПУ.

Читайте також: Підтримка Китаєм російської війни: Держдеп заявляє про спільну позицію США і Франції

При цьому Сибіга додав, що в Україні не виключають звільнення Криму військовим шляхом, зазначає FT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-