Швейцарія обурена участю в заході ООН омбудсменки росії, яка перебуває під слідством МКС

Швейцарія обурена участю в заході ООН омбудсменки росії, яка перебуває під слідством МКС

Укрінформ
Швейцарія засудила підбір росією доповідачів з обговорення депортації українських дітей на неформальному зібранні членів Радбезу ООН за формулою Аррії.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, представник Швейцарії від імені своєї делегації в ООН висловив обурення тим, що росія запросила до участі онлайн представників так званих «днр/лнр» та особу, яка «перебуває під слідством Міжнародного кримінального суду і щодо якої було видано ордер на арешт» (уповноважену з прав дитини рф марію львову-бєлову).

Він зазначив, що «російська воєнна агресія проти України призвела до нестерпних страждань дітей, і Швейцарія глибоко стурбована випадками незаконної депортації та переміщення дітей, які незалежна комісія ООН з розслідування визнала воєнними злочинами».

Читайте також: 49 країн засудили росію за зловживання статусом постійного члена Радбезу ООН

За його словами, Швейцарія, закликає росію негайно виконати рекомендації цієї комісії, у тому числі шляхом надання достовірної інформації про депортованих дітей, сприяння спілкуванню між ними та їхніми сім'ями й активного ініціювання їхнього повернення в Україну.

Швейцарія, наголосив дипломат, вкотре заявляє про свою повну підтримку Міжнародного кримінального суду, який видав ордери на арешт президента рф володимира путіна та львової-бєлової.

Своєю чергою, представниця Великої Британії від імені своєї делегації зазначила, що «росія прагне ввести Радбез в оману щодо руйнівних наслідків свого вторгнення». «Під приводом евакуації насильницьке переміщення тисяч дітей, відібраних у їхніх батьків, викликає жах… – сказала вона. – росія стверджує, що захищає цих дітей. Насправді це прорахована політика, спрямована на стирання української ідентичності та державності в цілому».

Читайте також: Британія заблокувала виступ в Радбезі ООН росіянки, яка має ордер на арешт від МКС

Як повідомлялося, Велика Британія та США заблокували трансляцію цього заходу на ресурсах ООН.

17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента рф володимира путіна і львової-бєлової, яких підозрюють у незаконній депортації дітей з окупованих територій України в росію щонайменше з лютого 2022 року.

Читайте також: росія обговорює в ООН депортацію українських дітей без офіційної трансляції

У середу росія винесла обговорення депортації дітей з України на неформальну зустріч членів Радбезу у форматі Аррії. Під час виступів львової-бєлової та інших осіб, запрошених росією, делегації США, Великої Британії, Мальти та Албанії залишили залу засідань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-