Рада планує ухвалити закон про відновлення е-декларування - депутат

Рада планує ухвалити закон про відновлення е-декларування - депутат

Укрінформ
Верховна Рада має намір ухвалити закон про відновлення електронного декларування та повернення повноцінних повноважень Національному агентству з питань запобігання корупції.

Про це голова Комітету ВР з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна розповіла під час виступу на презентації Державної антикорупційної програми на 2023 –2025 роки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я одна з тих людей, які ще не подали декларацію з однієї простої причини: тому що подання декларації без чіткої відповіді на питання, коли будуть відновлені повноваження НАЗК щодо перевірки цих декларацій фактично створює умови для безкарності. Чому? Тому що ми можемо опинитися в ситуації, коли на момент проведення перевірки або на момент ініціювання питання про притягнення людини до відповідальності спливуть строки давності притягнення до відповідальності", – сказала вона.

Родіна зауважила, що відповідну проблему влада має вирішити, ухваливши спеціальний закон, який не лише відновить обов'язок подавати електронні декларації, а й поверне повноцінні повноваження.

Вона наголосила, що функція перевірки поданих декларацій та відповідальність за декларування важливо відновити якнайшвидше, бо тільки тоді буде забезпечено повноцінний контроль за статками посадовців.

Читайте також: Рада має визначити чітку дату відновлення обов’язкового декларування - НАЗК

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2022 року в Національному агентстві з питань запобігання корупції заявили, що посадовцям під час дії воєнного стану подавати декларації не обов’язково.

На розгляді в парламенті перебуває законопроєкт №8071, який відновлює процес подання та перевірки електронних декларацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-