Хорватія виділить пів мільйона євро на допомогу Україні

Хорватія виділить пів мільйона євро на допомогу Україні

Укрінформ
Хорватія буде продовжувати надавати Україні всебічну допомогу та зробить внесок у пів мільйона євро в пакет широкої допомоги НАТО для України, що наразі погоджується союзниками по Альянсу.

Про це сьогодні перед початком пленарне засідання в рамках другого дня зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО заявив міністр закордонних справ Хорватії Гордан Грлич-Радман (Gordan Grlić-Radman), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна знаходиться у самому центрі уваги під час цієї міністерської зустрічі. Я задоволений тим, що вчора ми провели сесію в форматі Комісії НАТО-Україна, вперше з 2017 року. Під час сесії сьогодні, вже разом з Фінляндією та за участі Швеції, ми обговоримо ґрунтовну та довгострокову підтримку для України. Це передбачає фінансові зобов’язання в рамках широкого пакету допомоги, для якого Хорватія надасть пів мільйона євро», - сказав хорватський урядовець.

Він нагадав, що Хорватія вже надає Україні значну гуманітарну допомогу та забезпечує прихисток для тисяч українців, що рятуються від війни. За словами міністра, Хорватія також готова поділитися з Україною власним досвідом подолання наслідків війни, що відбувалася на її території, включаючи розробку проєктів психологічної підтримки ветеранам та програм розмінування.

Читайте також: Румунія виділить Україні $800 тисяч через механізми НАТО

«Ми також обговоримо ключові рішення майбутнього саміту в Вільнюсі, особливо ті, що стосуються входження України та прийому до НАТО вже запрошених країн. Ми також обговоримо майбутні інвестиції (в оборону – ред.) та поглиблення співробітництва з партнерами, що поділяють наші цінності», - додав Грлич-Радман.

Як повідомлялося, в Брюсселі продовжується дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО. Сьогодні вони зустрінуться з дипломатичними представниками країн Азійсько- Тихоокеанського регіону - Австралії, Японії, Нової Зеландії й Південної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-