НАТО допомагатиме Україні та іншим державам, які відчувають тиск із боку росії – Столтенберг

НАТО допомагатиме Україні та іншим державам, які відчувають тиск із боку росії – Столтенберг

Укрінформ
НАТО буде продовжувати зміцнювати спроможності для забезпечення власної безпеки, надавати допомогу Україні та підтримувати інших партнерів, які відчувають тиск з боку росії.

Про це сьогодні у Брюсселі, відкриваючи пленарне засідання в рамках другого дня зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«російська війна проти України продовжується, президент путін не готується до миру, він готується до більшої війни. Ми обговорювали вчора з міністром Кулебою, що союзники по НАТО є об’єднаними навколо продовження та нарощування нашої підтримки, щоб надати Україні все необхідне, щоб вона могла перемогти як суверенна та незалежна держава. НАТО буде також підтримувати інших партнерів, які відчувають тиск з боку росії, включаючи Молдову, Грузію та Боснію і Герцеговину», - сказав Столтенберг.

Він зауважив, що сьогодні міністри будуть обговорювати шляхи протистояння також іншим загрозам та викликам, перед якими постає Альянс, «включаючи ті, що надходять з Півдня», а також реагування на зростання глобальної конкуренції, включаючи посилення зв’язків Китаю з росією.

Читайте також: Канада - країнам НАТО: Україні потрібні гарантії безпеки після війни, бо в неї агресивний сусід

«Ми також обговоримо оборонні витрати, оскільки у конфліктному та небезпечному світі ми не можемо сприймати безпеку як даність. Тож ми маємо більше інвестувати в нашу оборону. Під час саміту у Вільнюсі, як я очікую, союзники зроблять нові зобов’язання щодо внесків в оборону та визначать 2 відсотки від ВВП як мінімум для оборонних інвестицій», - зазначив генсек НАТО.

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі продовжується дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО. Сьогодні вони зустрінуться з дипломатичними представниками країн Азійсько- Тихоокеанського регіону, - Австралії, Японії, Нової Зеландії й Південної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-