Визнання Голодомору геноцидом: Шмигаль доручив МЗС активізувати роботу з партнерами

Визнання Голодомору геноцидом: Шмигаль доручив МЗС активізувати роботу з партнерами

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Міністерству закордонних справ активізувати роботу з міжнародними партнерами щодо підготовки резолюцій і заяв про визнання Голодомору геноцидом.

Як передає Укрінформ із посиланням на Телеграм глави уряду, про це йшлося на засіданні Оргкомітету з підготовки та проведення заходів у зв’язку з 90-ми роковинами трагедії Голодомору.

«Радянська влада розпочала геноцид проти українців, спровокувавши жорстокий голод у 1932-1933 роках. росія продовжила цю політику, розв'язавши неспровоковану війну. У зв'язку з цим МЗС дано завдання активізувати роботу з партнерами щодо підготовки резолюцій і заяв про визнання Голодомору геноцидом», - написав Шмигаль.

Він дав низку доручень і завдань МКІП, Українському інституту нацпам'яті та іншим відомствам щодо реалізації плану заходів на цей рік.

Загалом учасники засідання визначили пріоритети з реалізації відповідного плану заходів на 2023 рік.

Читайте також: Ісландія визнала Голодомор геноцидом українського народу

Як повідомляв Укрінформ, загалом 26 країн визнали Голодомор геноцидом, 11 із яких — упродовж останнього року. 28 березня парламент Франції визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу, а ще раніше таке рішення ухвалила Ісландія.

Фото: Денис Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-