Ремонт військової техніки: Німеччина та Румунія обіцяють Україні допомогу

Ремонт військової техніки: Німеччина та Румунія обіцяють Україні допомогу

Укрінформ
Німеччина та Румунія тісно співпрацюють у підтримці України як на двосторонньому рівні, так і як партнери в ЄС і союзники в НАТО.

Про це заявили канцлер ФРН Олаф Шольц і президент Румунії Клаус Йоганніс під час спільного брифінгу в Бухаресті 3 квітня, передає кореспондент Укрінформу.

«Наше співробітництво в питанні підтримки України є дуже інтенсивним… Можу вас запевнити, ми будемо продовжувати це робити за допомогою дуже багатьох конкретних кроків», - заявив Шольц.

Він зазначив, що це стосується, зокрема, питань ремонту і підтримки у належному стані військової техніки, яка передається Україні. Йдеться про створення німецьким виробником зброї Rheinmetall центру обслуговування західної військової техніки, яку використовують ЗСУ, в румунському Сату-Маре.

Канцлер назвав особливістю цієї війни те, що техніку треба ремонтувати за межами України, але близько до її кордонів.

Читайте також: Шольц підтвердив: Німеччина передала Україні 18 танків Leopard

«Ми раді, що так багато європейських держав, членів ЄС, готові робити це разом з нами», - зазначив політик.

Він також подякував Румунії за те, що вона прийняла чимало українських біженців, що є «великим гуманітарним жестом», а також логістичну допомогу у рамках ініціативи «Шляхи солідарності» з доправлення українського збіжжя.

Йоганніс підтвердив, що його країна допомогла вивезти з України чимало зерна. Він поінформував, що територією Румунії далі на захід виїхали 3,8 млн біженців, з них понад 110 тисяч залишилися.

Коментуючи створення центру з ремонту техніки, він назвав це великою німецькою інвестицією, економічною співпрацею, але не тільки.

«Треба продовжувати підтримувати Україну, скільки потрібно. Як на рівні ЄС, так і країн-членів», - сказав президент Румунії.

Читайте також: Rheinmetall будує в Румунії центр обслуговування військової техніки ЗСУ

Він висловився за посилення східного флангу НАТО та посилення присутності Альянсу в Чорному морі, яке має надзвичайне стратегічне значення особливо зараз.

Обидва лідери підтвердили підтримку розширення ЄС, зокрема, за рахунок України та Молдови.

Шольц перебуває в Бухаресті з одноденним візитом, у ході якого він також зустрінеться з президенткою Молдови Маєю Санду.

Фото: Твіттер Олафа Шольца

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-