У Литві запевнили у готовності заарештувати путіна: Рука не здригнеться

У Литві запевнили у готовності заарештувати путіна: Рука не здригнеться

Укрінформ
Президент рф володимир путін у разі відвідання Литви був би негайно заарештований відповідно до ордера, виданого Міжнародним кримінальним судом.

Про це заявила міністр юстиції Литви Евеліна Добровольська, передає Укрінформ із посиланням на Delfi.

"Поза всяким сумнівом (у разі приїзду до Литви путін) ред.) був би затриманий та переданий Міжнародному кримінальному суду. І я впевнена, що ми пишалися б цим і раділи. Адже розслідування завдяки Литві і було розпочато", – сказала Добровольська.

Своєю чергою голова парламентського Комітету з національної безпеки та оборони Литви Лаурінас Кащюнас сказав, що особисто подбав би про затримання путіна.

Читайте також: путін має заплатити за воєнні злочини – Боррель

"Я точно можу сказати, що в Литві він був би заарештований. Я б особисто подбав про це, не хвилюйтесь. Рука Литви не здригнеться", - заявив політик.

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня Палата попереднього провадження МКС видала ордери на арешт путіна та дитячого омбудсмена рф марії львової-бєлової.

Президента рф та його уповноважену у справах дітей підозрюють у воєнних злочинах - депортації та незаконному переміщенні населення, зокрема дітей, з окупованої території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-