Україна має безпрецедентну підтримку НАТО - заступник помічника генсека

Україна має безпрецедентну підтримку НАТО - заступник помічника генсека

Укрінформ
Країни НАТО надають безпрецедентну допомогу Україні у боротьбі з російською агресією, хоча Альянс не є воюючою стороною і прагне запобігти ескалації бойових дій.

Про це в інтерв'ю Укрінформу сказав заступник помічника генерального секретаря НАТО Хав'єр Коломіна, який перебував з офіційним візитом у Києві.

«НАТО не є воюючою стороною і рішуче налаштоване на запобігання будь-якій ескалації», - заявив Коломіна.

Читайте також: Словенія підтримує членство України в НАТО, щойно це дозволять умови

Він додав, що метою НАТО є «захист безпеки всіх членів Альянсу від будь-якої зовнішньої загрози та забезпечення стабільності в євроатлантичному регіоні».

У відповідь на неспровоковану агресивну війну росії проти України НАТО активувало оборонні плани та «значно посилило» військову присутність у східній частині Альянсу, аби продемонструвати «непохитну прихильність захищати територію кожного члена НАТО та не допустити невиважених рішень з боку росії у цьому відношенні», підкреслив посадовець.

Читайте також: Президент Естонії: Необхідні політичні рішення для розширення ЄС і НАТО

«Водночас члени НАТО надають безпрецедентну допомогу, щоб забезпечити Україну засобами для захисту від російської агресії та повернення своїх територій», - сказав заступник помічника генсека НАТО, додавши, що ці кроки базуються на політиці НАТО з довгострокової підтримки України, особливо з 2014 року, що «допомогло українським Збройним силам стати набагато сильнішими, краще керованими та навченими, ніж будь-коли раніше».

«Поряд із їхньою видатною хоробрістю, відданістю та навичками наша підтримка щодня змінює ситуацію на полі бою», - підсумував Коломіна.

Читайте також: НАТО повноцінно поновлює роботу представництва у Києві

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на Мюнхенькому безпековому форумі 18 лютого заявив, що найактуальнішим завданням Альянсу у розрізі допомоги Україні на цей момент є забезпечення її перемоги як суверенної незалежної держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-