Українська стрічка «Ми не згаснемо» отримала нагороду у Празі

Українська стрічка «Ми не згаснемо» отримала нагороду у Празі

Укрінформ
Український документальний фільм “Ми не згаснемо” отримав у Празі нагороду Silver Eye Award.

Як передає Укрінформ, про це Державне агентство України з питань кіно повідомляє у Фейсбуці.

“Документальний фільм We Will Not Fade Away / Ми не згаснемо режисерки Аліси Коваленко отримав у Празі нагороду Silver Eye Award, як найкращий повнометражний документальний фільм Центральної та Східної Європи на East Silver Market та East Doc Platform”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Таллінні відбудеться показ фільму про людей, які рятували життя в містах Київщини

Стрічка “Ми не згаснемо” оповідає історію дорослішання підлітків на сході України на тлі війни та їх надзвичайної подорожі до вершин Гімалайських гір. Попри похмуру реальність навколо, вони мріють, шукають пригод, протестують та борються із сірістю й нудьгою.

Зйомки розпочалися у 2019 році і завершилися у 2022-му, вже після повномасштабного вторгнення. Дія фільму відбувається на Луганщині, в Золотому та Станиці Луганській, які ще з 2014 року перебували на лінії фронту.

Стрічку створено за підтримки Держкіно, Польського кіноінституту та IDFA Bertha Fund – Classic Postproduction.

Читайте також: Топ-10 касових фільмів в українському прокаті

East Doc Platform 2023 проходив у Французькому інституті у Празі з 24 до 30 березня. Організаторами події виступили Інститут документального кіно спільно з One World Film Festival.

Як повідомляв Укрінформ, у березні на фестивалі документального кіно CPH:DOX в Данії Ірина Цілик з фільмом “Червона зона” отримала €20,000 від Eurimages, а Єгор Трояновський зі стрічною “Куба та Аляска” - €2,300 та безкоштовне членство у Unifrance.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-