Кулеба не бачить жодної причини для припинення підтримки з боку США

Кулеба не бачить жодної причини для припинення підтримки з боку США

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не бачить жодної вагомої причини для припинення підтримки України Сполученими Штатами Америки.

Про це він заявив під час дискусії, організованої Chatham House, відповідаючи на питання про вплив виборів президента США на підтримку України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Треба формулювати питання іншим чином: навіщо Сполученим Штатам полишати Україну, припиняти підтримувати Україну? Я не бачу жодної вагомої причини для цього, тому що те, що відбувається в Україні, - це не лише про Україну. Це про загальний світовий порядок», - сказав міністр.

Кулеба пояснив, що у випадку успіху росії будь-яка інша країна, яка жадає крові і хижо поглядає на своїх сусідів, отримає зовсім інший сигнал: «Так, складно і болісно окуповувати сусіда, розпочинати війну, але зрештою ви вийдете сухими з води. Тож спробувати варто».

За оцінками глави МЗС, це зруйнує світ і посіє хаос між усіма.

Читайте також: Перша леді США підтримала намір Байдена балотуватися вдруге

«Зі стратегічної перспективи підтримка продовжиться, і ми цінуємо будь-яку підтримку, яку отримуємо від кожної країни – насамперед від США», - підсумував Кулеба.

Як повідомлялося, президентські вибори у США відбудуться наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-