Посол оцінив передвиборчі настрої турецьких політиків щодо України

Посол оцінив передвиборчі настрої турецьких політиків щодо України

Укрінформ
У Туреччині більшість політичних сил, які братимуть участь у парламентських виборах у травні, висловлюють чітку проукраїнську позицію.

Про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Політичні сили в такому випадку виступають за те, щоб стратегічні відносини між Україною та Туреччиною розвивалися по висхідній. Звичайно, виборчий процес вносить певні корективи в риторику, але більшість політичних сил висловлюється в чіткому проукраїнському розумінні про те, що є війна, яку проводить росія, вона не є прийнятного для нормального цивілізованого суспільства», - сказав дипломат.

Читайте також: Повернення полонених: посол України в Туреччині розповів про пошук «точок дотику» з рф

Водночас Боднар закликав враховувати, що крім інтересу підтримувати Україну, є інтереси розвитку торгівлі – «доволі серйозний чинник, який також впливає на формування позицій і влади, і опозиції». З огляду на розвиток економічної співпраці Туреччини з рф посол України висловив сумнів, що хтось в опозиції намагався б це змінити.

Утім, як підсумував Боднар, Туреччина до України має позитивне ставлення, і яка б влада у цій країні не була, її стратегічний інтерес полягатиме «в повазі до себе та в повазі до інших».

Читайте також: Посол України в Туреччині прокоментував можливий візит путіна до Ердогана

Як повідомлялося, парламентські та президентські вибори в Туреччині відбудуться 14 травня - на місяць раніше від запланованого терміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-