У Львові проходить форум «Соціальна підтримка»

У Львові проходить форум «Соціальна підтримка»

Фото
Укрінформ
На Львівщині під час форуму «Соціальні послуги підтримки» обговорюють питання спроможності громад створити послугу стаціонарного догляду людей старшого віку та тих, хто має інвалідність. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз перед Львівщиною стоять не менш важливі виклики, ніж на початку повномасштабного вторгнення. Ми маємо розуміти, що люди, які тікають від війни та й місцеві мешканці будуть мати величезні проблеми адаптації в суспільстві. І наше завдання зробити все, щоб психоемоційних, ментальних проблем стало менше шляхом запровадження соціальних послуг. У кожної людини свої проблеми та потреби, тож цей форум покликаний допомогти нам зрозуміти, у якому напрямі слід працювати й надалі», – зауважив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

У Львові проходить Форум «Соціальні послуги підтримки» / Фото: Альона Николаєвич, Укрінформ

Основні акценти форуму зосереджені на підтримці людей старшого віку та людей з інвалідністю. Зі слів т.в.о. директора департаменту соціального захисту ЛОВА Романа Андреса, на Львівщину за рік війни прибуло близько 30 тисяч ВПО з цих категорій з них 300 (за даними на цей момент) потребують особливого стаціонарного догляду. Багатьом з них немає куди повертатися і велика ймовірність, що вони залишаться у Львівській області.

Читайте також: Люди з інвалідністю мають отримати всі можливості повернутися до роботи - Зеленська

Разом з головами громад та міжнародними партнерами під час панельних дискусій обговорюють спроможність, готовність і бачення громад створювати послугу стаціонарного догляду людей старшого віку і людей з інвалідністю.

«Львівщина зараз є острівцем надії для таких людей. Соціальна послуга і соціальне забезпечення є одним з наріжних каменів нашого фронту. Зараз дуже багато людей потребують допомоги держави і координації влади зі всіма бажаючими допомогти. Львівська область показує приклад, як це може працювати і бути масштабовано. І скоро при Кабміні буде створений спеціальний центр, який співпрацюватиме з фахівцями на місцях, щоб розуміти потребу для надання повноцінної підтримки», - сказала віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

Нагадаємо, у 2022 році наказом начальника Львівської ОВА Максима Козицького у Львівській області почали вибудовувати Медико-психосоціальну послугу. Станом на сьогодні вона включає роботу Медико-психологічної допомоги на Головному залізничному вокзалі Львова: інформування, перекерування, домедичну і психологічну допомогу та чітку координацію з всіма службами ЛОВА. Цьогорічний форум є частиною стратегії Медико-психосоціальної послуги Львівщини.

Читайте також: Київрада затвердила програму «Підтримка киян – захисників та захисниць України»

Як повідомлялося, форум організований в межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів» та за фінансової підтримки українсько-швейцарського проєкту «Психічне здоров'я для України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-