росія через шторм зменшила кількість кораблів у Чорному морі - Гуменюк

росія через шторм зменшила кількість кораблів у Чорному морі - Гуменюк

Укрінформ
російська федерація зменшила корабельне угрупування у Чорному морі до шести кораблів, серед них - один підводний ракетоносій, через штормову погоду та поривчастий вітер, однак ракетна загроза не виключена.

Про це розповіла керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі “Ми-Україна”, передає Укрінформ.

“Раніше ми спостерігали понад 10 кораблів, зараз це 6 кораблів. Серед них один підводний ракетоносій, спорядження якого може сягати 4 ракет типу “Калібр”. Це спосіб “залишатися на чергуванні” та нагадувати про власну присутність”, – зазначила Гуменюк.

За її словами, скоріш за все, ракетоносії не будуть застосовані, але ракетна загроза не виключається. Штормова погода критична і для літаків, не спостерігається і загроза “шахедів” через поривчастий вітер.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 172 900 російських загарбників

Як повідомляв Укрінформ, раніше керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що під час ракетних обстрілів України російські війська планують більше робити ставку на авіацію, ніж на морські ракетоносії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-