Під час ракетних атак рф більше застосовує авіацію, ніж морські ракетоносії - Гуменюк

Під час ракетних атак рф більше застосовує авіацію, ніж морські ракетоносії - Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
Під час ракетних обстрілів України російські війська планують більше робити ставку на авіацію, ніж на морські ракетоносії.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

Відео: телемарафон “Єдині новини”

«Їх атаки минулої доби протирадіолокаційними ракетами Х-31 по Херсонщині говорять про те, що вони планують і далі застосовувати авіацію і дуже бояться нашої протиповітряної оборони. Більше ставка наразі на авіацію, ніж на морські ракетоносії. Зокрема, на Херсонщині, в районі Берислава, ворог активізував використання авіації і керованих авіаційних бомб. Двічі за минулу добу такі атаки були здійснені, до речі, є результати роботи нашої ППО - ми їх можемо збивати», - зазначила Гуменюк.

Х-31 — радянська/російська тактична керована ракета класу «повітря — поверхня» середньої дальності для таких літаків-винищувачів, як МіГ-29 і Су-27, проте застосовується також з літаків Су-24, Су-34, Су-35 та МіГ-31. Існують протикорабельний (Х-31А) і протирадіолокаційний (Х-31П) варіанти ракет. Протирадіолокаційна Х-31П і протикорабельна ракети X-31A - серійні бойові авіаційні ракети, оснащені комбінованим прямоточним повітряно-реактивним двигуном, який забезпечує підтримку високої швидкості на всій траєкторії польоту.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 171 730 російських загарбників

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби противник завдав 24 авіаційні та 12 ракетних ударів, здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ворог застосовує тактику терору проти мирних громадян нашої держави. 27 березня внаслідок ракетного удару по інфраструктурі міста Слов’янськ Донецької області постраждали цивільні люди, є загиблі. Пошкоджено багатоповерхові та приватні будинки. В Херсонській області, у місті Берислав, від авіаційного удару противника постраждав цивільний об’єкт. Уночі агресор запустив 15 ударних БПЛА типу «Шахед-136»,14 з них знищені українськими захисниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-