Білий дім не бачить доказів неналежного використання Україною військової допомоги США

Білий дім не бачить доказів неналежного використання Україною військової допомоги США

Укрінформ
Штати не бачать ознак того, що Україна неналежним чином розпоряджається наданою США військовою допомогою.

Про це заявив у середу під час пресбрифінгу в Вашингтоні координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Якщо мова йде про використання військової допомоги, наданої Україні, то ми не бачили жодних доказів якихось кричущих порушень”, - сказав Кірбі.

Читайте також: Штати намагатимуться повернути росію до виконання договору СНО-ІІІ – Держдеп

Він наголосив, що українська сторона “поділяє наші занепокоєння стосовно забезпечення належної підзвітності та прозорості щодо обладнання, яке направляється на поле бою чи транспортується довкола нього”.

“Звісно, ми всі прагнемо якомога більшого нагляду та підзвітності. До України надходить обладнання та системи, закуплені за кошти платників податків, але це - війна. Справжні люди воюють та вмирають. Під час бою неможливо ідеально передбачити рух кожної одиниці, яку кожен окремий солдат бере із собою у бій”, - зауважив координатор.

Читайте також: В USAID не виявили жодних серйозних порушень, пов’язаних із допомогою Україні

Нагадаємо: минулого тижня адміністрація Байдена оголосила про виділення нового пакету допомоги Україні у сфері безпеки й оборони, який включає ракети HIMARS, HARM, боєприпаси та інше озброєння на суму 350 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-