Веніславський про розміщення ядерної зброї у білорусі: Це порушення і Будапештського меморандуму

Веніславський про розміщення ядерної зброї у білорусі: Це порушення і Будапештського меморандуму

Укрінформ
російська федерація порушує міжнародні договори про нерозповсюдження ядерної зброї самою тільки заявою про гіпотетичну можливість її розміщення на території республіки білорусь.

Про це представник Президента у Верховній Раді, член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявив під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

“Самою заявою про гіпотетичну можливість розміщення на території республіки білорусь тактичної ядерної зброї порушує міжнародні договори про нерозповсюдження ядерної зброї. Це конкретні зобов’язання не розміщувати ядерну зброю на території третіх країн”, - сказав він.

Народний депутат наголосив, що росія вкотре демонстративно нехтує нормами міжнародного права, тому реакція української влади у вигляді звернення до Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй та ініціювання екстреного засідання є абсолютно правомірною.

“Думаю, що ми це питання будемо більш широко висвітлювати і привертати до нього увагу міжнародної спільноти. Оскільки зараз росія, під час розв’язаної нею війни, планує розташувати ядерну зброю на території іншої країни, - це порушення її зобов’язань також за Будапештським меморандумом”, - додав Веніславський.

Читайте також: путін брязкає ядерною зброєю з розпачу перед контрнаступом ЗСУ - Лінкявічюс

На думку члена оборонного парламентського комітету, реакція міжнародної спільноти на цю ситуацію буде достатньо потужною. Водночас, на переконання Веніславського, імовірне розміщення на території республіки білорусь тактичної ядерної зброї якимось чином не вплине на російсько-українську війну.

Як повідомлялося, президент російської федерації володимир путін заявив, що росія розмістить тактичну ядерну зброю у білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-