Єрмак зустрівся з главою МЗС Литви – говорили про ситуацію на фронті

Єрмак зустрівся з главою МЗС Литви – говорили про ситуацію на фронті

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак і міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс під час зустрічі обговорили ситуацію на фронті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Очільник Офісу Президента висловив подяку литовській стороні за ефективну багатоформатну допомогу Україні із самого початку повномасштабної агресії Росії.

Читайте також: Глава МЗС Литви: Наша ціль – щоб Україна стала повноцінним членом НАТО

«Українці це дуже цінують. Ми справжні друзі. І наша перемога в цій війні буде спільною перемогою», – наголосив Єрмак.

Єрмак ознайомив Ландсбергіса із розвитком ситуації на фронті.

«Війна триває, і є багато викликів. Однак ми маємо перемогти. Готуємо нові операції. Ситуація важка, але ми тримаємо наші позиції», - зазначив Єрмак.

Окремо було відзначено надзвичайну важливість подальшої військово-технічної допомоги з боку Литви, включно з підготовкою українських військовослужбовців, наданням сприяння в ремонті техніки для потреб ЗСУ, реабілітацією та лікуванням поранених бійців. Співрозмовники констатували спільність підходів щодо необхідності повного зняття обмежень у постачанні Україні всіх типів сучасної зброї.

Читайте також: Кулеба: Якби Україну прийняли в НАТО на саміті у Вільнюсі – це було б історичним рішенням

Сторони також відзначили важливість початку до кінця 2023 року переговорів про вступ України до ЄС і налаштованість нашої держави на активну роботу для досягнення прогресу на шляху до майбутнього членства в НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський вручив за особливі заслуги міністру закордонних справ Литви Габріелюсу Ландсбергісу орден князя Ярослава Мудрого III ступеня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-