Забезпечення армії, стабільність економіки і відновлення — Шмигаль назвав пріоритети для уряду

Забезпечення армії, стабільність економіки і відновлення — Шмигаль назвав пріоритети для уряду

Відео
Укрінформ
Уряд працює над тим, аби забезпечити сили оборони, гарантувати макрофінансову стабільність, розпочати відновлення.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає кореспондент Укрінформу.

«Ключовий фокус у роботі залишається незмінним. Забезпечити сили оборони, гарантувати макрофінансову стабільність, розпочати відновлення. Цього тижня досягли домовленості з МВФ на робочому рівні щодо нової програми фінансування. Обсяг програми – 15,6 млрд доларів. Вона розрахована на 48 місяців та матиме два етапи», - сказав Шмигаль.

Відео: Телеграм-канал Премʼєр-міністра України

За його словами, також цього тижня парламент підтримав урядовий законопроєкт, який збільшує видатки бюджету на 537 млрд грн. Це кошти для сил безпеки й оборони. «Це кошти на нову зброю, техніку, зарплати та захист для наших бійців. Це те, що зробить нашу країну сильнішою і наблизить нашу перемогу», - переконаний глава уряду.

Читайте також: Шмигаль та віцепрезидентка Світового банку обговорили проєкти на підтримку України

Прем'єр додав, що одночасно ведеться активна робота над підготовкою програми швидкого відновлення України. Зокрема, у четвер за його участю в Києві відбулася презентація звіту про швидку оцінку збитків та потреб для відновлення України, розробленого урядом України спільно зі Світовим банком, Європейською комісією та ООН. Це вже друга така оцінка, і вона охоплює період з 24 лютого 2022 року до 24 лютого 2023 року.

Раніше Шмигаль наголошував на тому, що для швидкої та ефективної реалізації цих проєктів уряд створив Державне агентство відновлення, яке координує процеси відбудови, та вже визначив п’ять ключових пріоритетів швидкого відновлення на цей рік: енергетика, гуманітарне розмінування, житло, критична і соціальна інфраструктура, розвиток приватного сектору.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-