МЗС ініціює санкції проти румунської сенаторки за законопроєкт про анексію частини України

МЗС ініціює санкції проти румунської сенаторки за законопроєкт про анексію частини України

Укрінформ
Міністерство закордонних справ рішуче засудило спробу сенаторки парламенту Румунії Діани Шошоаке поставити під сумнів територіальну цілісність України та ініціювало накладення на неї санкцій.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, передає Укрінформ з посиланням на його Фейсбук.

Речник МЗС назвав поданий сенаторкою законопроєкт, який пропонує приєднати до Румунії частину південного регіону України, «класичним прикладом із методички російського реваншизму».

«Ми рішуче засуджуємо спробу поставити під сумнів територіальну цілісність України, підважити дух добросусідства між Україною та Румунією. МЗС України ініціює накладення санкцій на Діану Шошоаке як особу, яка створює загрозу національній безпеці», - заявив Ніколенко.

Читайте також: «Не там шукаєте ворогів»: МЗС відреагувало на заяви грузинської влади

Як повідомлялося, сенаторка парламенту Румунії Діана Шошоаке подала законопроєкт, який пропонує денонсувати договір про добросусідство і співробітництво Бухареста з Києвом. У змінах до закону 129/1997 про ратифікацію документа Шошоаке пропонує, що «Румунія приєднує історичні території, які їй належали, а саме: Північну Буковину, Герцу, Буджак (Кагул, Болград, Ізмаїл), історичний Марамуреш та острів Зміїний».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-