Боррель відреагував на вчорашні атаки росії по Ржищеву та Запоріжжю

Боррель відреагував на вчорашні атаки росії по Ржищеву та Запоріжжю

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель прокоментував вчорашні атаки росії по Ржищеву та Запоріжжю, заявивши, що рф знову скоює воєнні злочини.

Про це він написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«росія знову атакувала Україну за допомогою іранських безпілотників, обстрілявши навчальні заклади та завдавши ракетного удару по житловому будинку в Запоріжжі. Як тільки путін заявив президенту (Китаю – ред.) Сі (Цзіньпіну – ред.) про необхідність "мирного врегулювання", росія знову скоює воєнні злочини», – зауважив Боррель.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області вночі 22 березня у Ржищеві внаслідок ворожої атаки дронами частково були зруйновані четвертий та п'ятий поверхи двох п’ятиповерхових гуртожитків і триповерховий навчальний корпус професійного ліцею з подальшим горінням. Станом на 23 березня загинуло 9 осіб.

Читайте також: росія дістане політичну і військову відповідь за атаки на Запоріжжя і Київщину – Президент

В той же день росіяни під час чергової масованої ракетної атаки випустили по Запоріжжю шість ракет. Атака була здійснена з реактивної системи залпового вогню «Смерч». Зокрема, влучили в житловий дев'ятиповерховий будинок. У результаті ворожого обстрілу постраждало 32 людини, з яких 20 чоловіків, 9 жінок та 3 дітей. Стан дітей наразі задовільний, загрози життю немає. До лікарні госпіталізовано 28 осіб. 1 людина померла в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-