Британія звинуватила путіна у поширенні дезінформації про танкові снаряди з ураном для України

Британія звинуватила путіна у поширенні дезінформації про танкові снаряди з ураном для України

Укрінформ
Велика Британія звинуватила президента рф володимира путіна у навмисному поширенні неправдивої інформації про рішення Лондона відправити в Україну танкові снаряди зі збідненим ураном.

Про це повідомляє Sky News з посиланням на британське Міноборони, передає Укрінформ.

Міністерство оборони Великої Британії наголосило, що такий матеріал є «стандартним» для снарядів, які мають здатність пробивати броню, і що вони не мають нічого спільного з ядерною зброєю.

Речник британського оборонного відомства зауважив, що цей вид озброєння є «високоефективним для ураження сучасних танків і бронетехніки».

«Британська армія десятиліттями використовувала збіднений уран у своїх бронебійних снарядах. Це стандартний компонент і не має нічого спільного з ядерною зброєю чи можливостями. росія це знає, але навмисно намагається дезінформувати», – заявив він.

За його словами, незалежне дослідження вчених із таких груп, як Королівське товариство, показало, що будь-який вплив на здоров’я та довкілля від використання боєприпасів зі збідненим ураном, ймовірно, буде незначним.

росія також використовує боєприпаси на основі збідненого урану, наголошується у повідомленні.

Напередодні путін засудив план Британії відправити такі снаряди в Україну, говорячи про нібито «ядерний компонент», і попередив про помсту.

«Якщо все це станеться, росії доведеться відповідати відповідним чином, враховуючи, що Захід колективно вже починає використовувати зброю з ядерним компонентом», – сказав він, виступаючи під час зустрічі з главою КНР Сі Цзіньпіном на саміті в москві.

Читайте також: Наступ росії на Бахмут, імовірно, втрачає оберти – британська розвідка

Міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що рішення Лондона щодо снарядів нібито «залишає все менше кроків» до потенційного «ядерного зіткнення» між росією та Заходом.

Як повідомляв Укрінформ, державний міністр Міністерства оборони Великої Британії баронеса Аннабель Голді у відповідь на запитання члена Палати лордів Великої Британії лорда Хілтона заявила, що Лондон передасть Україні бронебійні снаряди зі збідненим ураном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-