Ухвалений Радою закон дасть змогу отримати офіцерське звання без відповідного диплома - Арахамія

Ухвалений Радою закон дасть змогу отримати офіцерське звання без відповідного диплома - Арахамія

Укрінформ
Ухвалениий закон, який спрощує присвоєння офіцерських звань під час воєнного стану, дасть змогу обійти дрібні формальності і виховати нових командирів.

Про це написав у Телеграмі голова парламентської фракції «Слуга Народу», член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія, передає Укрінформ.

«Війна виховала нових командирів. Ще рік тому багато хто з них жив цивільним життям. Не всі мали військову освіту чи диплом університету. Але зараз вони мають бойовий досвід, якого не мають офіцери країн НАТО. Для таких людей сьогодні ми ухвалили законопроєкт №8339. Він дозволяє отримати молодше офіцерське звання, минаючи формальні вимоги щодо диплома про вищу освіту», - написав Арахамія.

На його переконання, досвідчені бійці стануть новою військовою елітою України і дрібні формальності не повинні гальмувати їхню кар’єру.

Читайте також: Делегація Ради планує візит до США для лобіювання передачі Україні F-16 - Арахамія

Як повідомлялось, Верховна Рада в понеділок, 20 березня, ухвалила в цілому законопроєкт, який спрощує присвоєння офіцерських звань під час воєнного стану. Законопроєкт № 8339 підтримали 283 нардепи.

У порівняльній таблиці до другого читання сказано що, згідно із законопроєктом, під час воєнного стану на службу за контрактом офіцерського складу приймають людей сержантського і старшинського складу, які проходять службу за контрактом, за призовом під час мобілізації, на особливий період, або службу за призовом з числа резервістів в особливий період, не менше трьох місяців брали участь у бойових діях і не менше трьох місяців успішно виконують службові обов'язки на посадах офіцерського складу.

Не пізніше шести місяців після скасування або припинення воєнного стану вони проходять курс військової підготовки за напрямом, який відповідає профілю службової діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-