Лідер Китаю вірить у можливість мирного врегулювання «конфлікту» між росією та Україною

Лідер Китаю вірить у можливість мирного врегулювання «конфлікту» між росією та Україною

Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін напередодні візиту до росії висловив переконання у можливості мирного врегулювання «конфлікту» між росією та Україною.

Як передає Укрінформ, про це, серед іншого, йдеться у його статті для російських ЗМІ, текст якої сьогодні опублікований Xinhua.

«З минулого року спостерігається різка ескалація української кризи. Від самого її початку Китай дотримувався об’єктивної і неупередженої позиції та активно сприяв мирним переговорам. Мною запропоновано ряд підходів (до врегулювання конфлікту – ред.), а саме: дотримання цілей і принципів Статуту ООН, повага до законних інтересів безпеки всіх країн, підтримка зусиль, спрямованих на мирне врегулювання кризи, та забезпечення стабільності глобальної промисловості й ланцюгів постачання. Вони стали фундаментальними принципами Китаю для вирішення "української кризи"", - наголосив Сі Цзіньпін.

Читайте також: росія і Китай намагаються зруйнувати світовий порядок – Білий дім

Він також нагадав, що нещодавно МЗС КНР опублікувало «Позицію Китаю щодо політичного врегулювання кризи в Україні», яка "враховує законні занепокоєння всіх сторін і відображає найширше її розуміння міжнародним співтовариством". Сі Цзіньпін назвав цю позицію конструктивною і такою, що дозволить пом’якшити наслідки кризи та сприятиме її політичному врегулюванню. 

"Немає простого вирішення складних проблем. Але ми віримо, якщо всі сторони прагнуть взаємної і сталої безпеки та ведуть рівноправний і орієнтований на результат діалог, вони знайдуть розумний спосіб вирішення кризи та шлях до міцного миру й спільної безпеки", - йдеться в статті.

Читайте також: Подоляк про «мирний план» Китаю: Не має логіки й містить протиріччя

Як повідомляв Укрінформ, голова КНР Сі Цзіньпін під час візиту до росії 20-22 березня відстоюватиме «об’єктивну й неупереджену» позицію Китаю щодо російсько-української війни й просуватиме необхідність мирного врегулювання.

російський диктатор володимир путін у своїй сьогоднішній статті для китайської газети «Женьмінь жибао» заявив, що рф готова до «дипломатичного вирішення кризи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-