Рішення МКС серйозно впливає на процеси всередині російських еліт — депутат

Рішення МКС серйозно впливає на процеси всередині російських еліт — депутат

Укрінформ
Рішення Міжнародного кримінального суду про видачу ордерів на арешт президента росії володимира путіна та російської дитячої омбудсменки марії львової-бєлової серйозно впливає на процеси всередині російських еліт. 

Таку думку в ефірі телемарафону "Єдині новини" висловив голова Комітету з питань правової політики Денис Маслов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Це руйнація його образу безкарності. Всі думали, що володимира путіна не можна притягнути до відповідальності й ніколи такого не станеться, я маю на увазі еліти всередині росії. Це рішення Міжнародного кримінального суду, звичайно що, повністю руйнує цей образ”, - сказав Маслов.

Він додав, що таким чином, у будь-якій зі 123 країн, які ратифікували Римський статут, володимир путін може бути заарештований і доставлений до Гааги.

“Звичайно, це серйозно впливає на процеси всередині російських еліт. Тому що тут потрібно розуміти: цей ордер Міжнародний кримінальний суд зробив публічним. Виходячи із заяв, у тому числі - прокурора Міжнародного кримінального суду пана Каріма Хана, цей ордер став публічним тому, що однією з підстав його видачі було те, щоб зупинити продовження здійснення злочинів, за які до відповідальності притягує Міжнародний кримінальний суд, воєнних злочинів в Україні, злочинів проти людяності. І саме з цією метою вони зробили цей ордер публічним. Але тут теж треба розуміти, що і за заявою прокурора Міжнародного кримінального суду, ми знаємо, що була публікацію в «Нью-Йорк таймс» , що може бути не одна справа в найближчий час. І, скажу більше, можуть бути наступні ордери. І вони можуть бути непублічними. Щодо інших російських діячів”, - пояснив нардеп.

Читайте також: путін не буде в безпеці у 123 країнах світуголова МКС

За його словами, “це може означати, що для когось із них це може стати сюрпризом, коли, приїхавши в одну із країн, які ратифікували Римський статут, вони будуть заарештовані й доставлені в Гаагу”. 

Водночас Маслов вважає, “якщо путін чи інші злочинці з’являться на території України, то, відверто кажучи, вони навряд чи доїдуть до Гааги взагалі”. 

Як повідомлялося, 17 березня судді Міжнародного кримінального суду видали ордери на арешт президента росії володимира путіна та російської дитячої омбудсменки марії львової-бєлової, яких підозрюють у скоєнні воєнних злочинах у вигляді незаконних депортації та переміщення населення, зокрема дітей.

путін і львова-бєлова можуть бути арештовані на території країн, які ратифікували Римський статут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-