Штайнмаєр назвав умови успішності мирних ініціатив по Україні

Штайнмаєр назвав умови успішності мирних ініціатив по Україні

Укрінформ
Будь-яка мирна ініціатива може досягти мети лише за готовності медіаторів говорити з Києвом.

Про це заявив президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, коментуючи майбутній візит голови КНР Сі Цзіньпіна до москви, передає кореспондент Укрінформу.

«Не можу оцінювати, якими будуть результати перемовин у москві. Можу лише сказати, що кожна мирна ініціатива, незважаючи від кого вона походить, буде успішною лише в тому випадку, коли є також готовність говорити з українцями, з українським президентом», - сказав Штайнмаєр.

Читайте також: Зброя для росіян: США вважають, що Китай «не зняв питання з розгляду»

Він «бажав би», якби Китай відігравав конструктивну роль. Але, додав німецький лідер, треба розуміти, що означає справедливий мир. Це передбачає, насамперед, чітко сказати: хто є агресор і хто жертва у цій війні росії проти України.

Раніше президент Німеччини поставив під сумнів готовність Пекіна стати посередником між Україною та росією. Тоді, коментуючи оприлюднення Китаєм його бачення вирішення конфлікту з 12 пунктів, він заявив: «будь-яка конструктивна пропозиція, яка наближає нас до справедливого світу, дуже вітається. Чи хоче світова держава Китай відігравати таку конструктивну роль? Це залишається під питанням. Якщо так, то Китай повинен у будь-якому випадку говорити не лише з москвою, а й із Києвом», - сказав Штайнмаєр і нагадав, що КНР не було серед країн, які засудили в ГА ООН агресію росії, а потім підтримали резолюцію із закликом до росії вивести війська з України.

Читайте також: CNN показав збитий на сході України китайський безпілотник Mugin-5

Нагадаємо: Сі Цзіньпін здійснить візит до москви 20-22 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-