У Києві презентували книжку польської журналістки про Зеленського

У Києві презентували книжку польської журналістки про Зеленського

Фото
Укрінформ
У Києві презентували книжку польської журналістки Наталії Брижко-Запур - «Я тут. Ми тут. Ми всі – це Україна. Феномен Володимира Зеленського».

Презентація видання відбулась в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Міжнародна спільнота зараз дуже цікавиться Україною передусім. Ваш Президент Володимир Зеленський часто виступає, репрезентує та представляє Україну, і це такі надзвичайно емоційні, цікаві та змістовні промови та виступи. Тому, звичайно, для всіх за кордоном це - дуже цікава постать і цікаве явище, феномен, який трохи показує шлях України до, з одного боку, трагедії, якою є війна, але з другого боку, до величезного цивілізаційного прогресу", - сказала під час презентації Брижко-Запур.

Читайте також: Вийшла книга промов Зеленського «Послання з України»

Авторка зазначила, що у книжці прагнула показати польському читачеві, як так сталося, що "Україна та росія розійшлися і пішли діаметрально різними шляхами".

Брижко-Запур додала, що намагалася максимально об'єктивно описати всі процеси, тому в книжці згадується і про критиків Зеленського, і про його помилки.

Книжку видано українською мовою видавничим центром «Академія».

Керівник проєктів центру «Академія» Василь Теремко зазначив, що дана книга має багато філософських поглядів на те, що відбувається в росії, що відбувалося і відбувається в Україні.

Читайте також: У Грузії презентували книгу про Зеленського

"Коли я дізнався, що є така книжка, що є така можливість цю книжку видати, я подумав, що наші польські сусіди дають нам урок оперативної реакції на події. Я подумав, що у видавництві спрацював журналістський рефлекс. Я не знав, яка можу бути книжка на цю тему, якщо пройшло ще так мало часу від початку війни. І ще не читаючи її, я створив у своїй уяві такий емоційний образ. Я її тричі читав... І часто думав, що таку книжку не напише журналіст, не напише історик, не напише філософ історії, а напише автор, в якому поєднані всі ці три якості", - сказав Теремко.

Наталя Брижко-Запур - польська журналістка, перекладачка та дипломатка. Вона взялася досліджувати феномен Президента Зеленського тому, що добре розуміється у питаннях історії Польщі та України, боротьби двох країн-сусідів за європейські цінності, а також у політичних рухах та персоналіях.

Читайте також: У столиці презентували книгу Максима Рильського «Співучий Києве, дитя живих століть»

Набувши неоціненного досвіду в 1980-х роках в антикомуністичному опозиційному русі, Наталя Брижко-Запур понад 30 років присвятила себе журналістиці, згодом – дипломатії. На початку 2000-х була радницею в Посольстві Республіка Польща у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-