Китай не буде спільником росії - Данілов

Китай не буде спільником росії - Данілов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що Китай не буде спільником росії.

Таку думку він висловив в інтерв’ю “Радіо Свобода”, передає Укрінформ.

Відповідаючи на запитання щодо обрання кремлем тактики затяжної війни з розрахунку на втому Заходу та українську психологічно-емоційну втому, Данілов зазначив, що “на жаль, це позиція не тільки росії”.

“Є країни, які цю позицію підтримують. З урахуванням того, що кожна країна має власний інтерес, власний зиск з тих чи інших подій, які відбуваються у світі. Ми маємо бути свідомі цих речей. Маємо розуміти і робити певну корекцію на ці речі. Я можу сказати, що надії росії (на затягування війни - ред.) не будуть виправдовуватися, у них внутрішній потенціал вже на певній межі. Єдине, що їм треба для посилення, - залучати інші країни. Нам ці країни відомі”, - сказав Данілов.

За його словами, це перш за все Іран, який допомагає рф на сьогодні зброєю, “це ще кілька країн, які є в зоні ризику, але вони ще не перейшли ту межу”.

“І, звичайно, є велике сподівання у росіян на великий Китай, що він допомагатиме росії. Ми не розуміємо, для чого Китаю допомагати росії. Тому що Китай – велика країна, країна, яка має свій шлях розвитку? І чи буде поєднання цих речей, тоді треба розуміти, як на це має реагувати світ. І ще раз наголошую: ми вважаємо, що Китай не буде спільником росії. Тому що ці країни, які спільно з росією починають брати участь у цих речах, є спільниками у вбивстві цивільного населення. путін під час гарячої фази війни, саме з 24 лютого, вбив 500 наших дітей”, - підкреслив секретар РНБО.

Читайте також: У росії ведуться розмови про перенесення столиці углиб країни – Данілов

Як наголосив Данілов, “якщо хтось має бажання бути спільником у цьому процесі, треба мати на увазі: рано чи пізно за все це треба буде нести відповідальність”.

Як повідомлялося, раніше спеціальний радник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Деніел Райс висловив думку, що Китай не постачатиме зброю росії, бо бачить кожну помилку путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-