Єрмак подякував представникам World Affairs Council San Antonio за лідерство у підтримці України

Єрмак подякував представникам World Affairs Council San Antonio за лідерство у підтримці України

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у зверненні до американської неурядової організації World Affairs Council San Antonio подякував за підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Глави держави.

«Ворог вимагав беззастережної капітуляції. Але наш прапор досі гордо майорить на стінах». Це слова, написані 187 років тому тут, у Техасі, абсолютно чітко передають те, чому ми віддані в Україні. Герої, що надихають: Сем Г’юстон, Вільям Тревіс, Деві Крокетт і Хуан Сегін, вели техасців тим шляхом, яким ідуть українці сьогодні. Ми ніколи не здамося й не відступимо... З вашою постійною військовою підтримкою та вашими молитвами ми знову переможемо зло й допоможемо зробити світ кращим. Сьогодні в нас є всі шанси повторити успіх армії Сема Г'юстона та звільнити нашу землю від загарбників", - сказав Єрмак.

Читайте також: Екоцид росіян: Єрмак зустрівся з виконавчою директоркою Програми ООН з довкілля

Він наголосив, що за понад рік повномасштабного російського вторгнення Україна вистояла й не здасться ворогу, і український народ надзвичайно вдячний за підтримку США та всім, хто прийшов нам на допомогу в боротьбі за свободу.

Керівник Офісу Глави держави акцентував, що українці й українки, які борються з терористичним режимом рф, вільні та демократичні й хочуть мати такі самі свободи, як американці та інші люди у світі.

«Життєво необхідна підтримка, яку ми одержуємо від вас – як військова, так і гуманітарна, – означає різницю між життям і смертю, свободою та рабством», – додав Єрмак.

Читайте також: Оборонна взаємодія та євроатлантична інтеграція: Єрмак зустрівся з польською делегацією

Керівник Офісу Президента відзначив важливу роль членів World Affairs Council San Antonio в передачі сенаторам і конгресменам США принципового послання, що подальша підтримка України відповідає інтересам Америки й усіх людей у світі, яким небайдужа свобода та демократія.

Він особливо відзначив сенатора Джона Корнина та конгресмена Майка Маккола за їхнє лідерство в Конгресі в цих питаннях.

Єрмак також висловив подяку провідним представникам World Affairs Council San Antonio за їх лідерство у підтримці України, та в цілому Сполученим Штатам, які об'єднали вільний світ навколо України.

Читайте також: Єрмак позитивно налаштований щодо гарантій безпеки для України на Вільнюському саміті

«Дякуємо Чарльзу Батту за відданість нашій свободі та дружбу з Україною. Елізабет Лоренц, дякую за ваше лідерство та бачення Америки в союзі з Україною. Дякую всім, кому небайдужа доля нашої держави», – додав керівник Офісу Президента.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Білий дім анонсував новий пакет військової допомоги Україні.

Головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал США Крістофер Каволі переконаний, що надання Україні передового західного озброєння, зокрема винищувачів F-16, безпілотних літальних апаратів і ракет великої дальності, дозволить їй перемогти росію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-