Мельник провів перші в історії відносин переговори з керівництвом МЗС Сент-Люсії

Мельник провів перші в історії відносин переговори з керівництвом МЗС Сент-Люсії

Фото
Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник обговорив із постійним секретарем Міністерства закордонних справ, міжнародної торгівлі, цивільної авіації та у справах діаспори Сент-Люсії Августусом Кадетом розвиток відносин та взаємодію у межах ООН.

Про це повідомляє МЗС України, передає Укрінформ.

"Андрій Мельник передав найкращі вітання від імені Президента України Володимира Зеленського п

рем’єр-міністру Сент-Люсії Філіпу П’єрру, а також від імені глави МЗС Дмитра Кулеби його колезі Альві Баптісту. Сторони детально обговорили перспективи розвитку двосторонніх відносин і питання взаємодії обох країн у межах ООН та інших міжнародних організацій", - зазначають у зовнішньополітичному відомстві.

Мельник подякував за підтримку Сент-Люсією суверенітету та територіальної цілісності України, а також важливих ініціатив в ООН, спрямованих на протидію російській повномасштабній агресії.

Заступник глави МЗС детально поінформував співрозмовника про основні положення ініційованої Президентом України Формули миру і закликав уряд Сент-Люсії долучитися до її реалізації.

Читайте також: МЗС уперше оголосило відкритий пошук на вакансії послів України у 21 країні

Він також висловив сподівання стосовно підтримки Сент-Люсією української ініціативи щодо створення спеціального трибуналу з метою покарання рф за злочин агресії.

Своєю чергою Августус Кадет підтвердив солідарність Сент-Люсії з українським народом, наголосивши на незмінній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України, а також щодо засудження російської агресії.

Співрозмовники обговорили перспективи розширення міжурядових, економічних і культурно-гуманітарних зв’язків між державами та домовились активізувати діалог з метою розширення договірно-правової бази та налагодження контактів між бізнес-асоціаціями.

"Постійний секретар МЗС Сент-Люсії з вдячністю прийняв запрошення відвідати Україну", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Зеленський призначив послів у Португалії, Судані та Гвінеї-Бісау

У зовнішньополітичному відомстві України зауважили, що це перші в історії двосторонніх відносин переговори з керівництвом МЗС Сент-Люсії.

Держава Сент-Люсія розташована на однойменному острові в складі архіпелагу Малі Антильські острови, на сході Карибського моря.

Як повідомлялося, у лютому Президент Володимир Зеленський звернувся до лідерів країн Карибської співдружності на 44-му саміті, де представив принципи української Формули миру та закликав до розширення співпраці.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-