В України великий прогрес на шляху до ЄС - прем'єр Швеції

В України великий прогрес на шляху до ЄС - прем'єр Швеції

Укрінформ
Прогрес України на шляху виконання критеріїв членства в Європейському Союзі вражає, але процедури не можна прискорювати.

Про це заявив прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон після переговорів із канцлером ФРН Олафом Шольцом у Берліні 15 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Україна вже має статус кандидата в ЄС, зазначив Крістерссон. Але, за його словами, головним у питанні набуття членства є принцип відповідності критеріям, за оцінку чого відповідальна Єврокомісія.

«Дуже важливо дотримуватися цього принципу та не зрізати кути (не шукати можливостей скоротити шлях)», - зауважив політик. Він нагадав, що навесні буде проведена оцінка прогресу, представлений офіційний звіт.

При цьому Крістерссон підкреслив обов’язковість того, щоб українці отримали «справжню надію» з боку ЄС, щоб вони побачили: якщо вони зроблять усе необхідне, ЄС також дотримуватиметься своєї сторони угоди.

«На мій погляд, Україна робить великі кроки в плані своїх зусиль піднятися до рівня, який дозволяє відповідати критеріям; вражає, наскільки вони активні попри війну», - підкреслив шведський глава уряду.

Читайте також: ЄС має підтримати Україну на шляху до членства в євроспільноті – міністр Франції

Тема майбутнього членства в ЄС України, а також Молдови, Грузії та країн Західних Балкан була одним з питань переговорів у Берліні.

«Всі вони належать європейській родині і потребують підтримки у проведенні реформ», - зауважив Шольц.

Швеція наразі головує в Раді ЄС.

Це перший візит Крістерссона в Німеччину в якості глави уряду.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-