Швеція і Німеччина заявили про готовність продовжувати підтримку України

Швеція і Німеччина заявили про готовність продовжувати підтримку України

Укрінформ
Швеція і Німеччина продовжать разом підтримувати Україну сучасними збройними системами у її боротьбі з російським агресором.

Про це заявили глави урядів Швеції і ФРН Ульф Крістерссон та Олаф Шольц на спільній пресконференції в Берліні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжимо підтримувати Україну. путін має усвідомити, що йому не вдасться досягти успіху своєю агресивною війною з імперськими цілями», - сказав Крістерссон.

Він зазначив, що Швеція і Німеччина разом інвестують у європейську безпеку. Прем’єр подякував ФРН та Шольцу особисто за лідерство в питанні передачі Україні німецьких танків Leopard, які Швеція також вирішила передати на потреби ЗСУ. Крістерссон нагадав, що його країна також підтримає Україну системою ППО Iris-Т.

Читайте також: Лінкявічюс сподівається, що Україні швидше дадуть літаки після інциденту з американським БПЛА

Шольц своє чергою підтвердив, що «Німеччина на Швеція міцно стоять на боці України» і назвав підтримку Швеції «великим внеском у те, що Україна може боронити себе».

Канцлер зазначив, що наразі зусилля країн, які долучилися до танкової ініціативи, спрямовані на те, щоби передати всі танки різних моделей і строку виготовлення, які були обіцяні. Він додав, що інші країни пообіцяли також забезпечувати ремонт і обслуговування танків, що також є вкрай необхідним.

Загалом, зауважив Шольц, стратегія полягає в тому, що всі подальші види озброєнь передаються у тісній координації та узгоджено. Водночас чимало країн очікують на «сигнал» для того, щоби долучитися до подальших кроків. Він особливо подякував за обіцянку шведського уряду передати Україні системи ППО Iris-Т і танки Leopard 2.

Читайте також: Rheinmetall готовий на третину збільшити випуск боєприпасів

Як повідомлялося, уряд Швеції 24 лютого підтвердив, що передасть Україні 10 танків Leopard 2, а також системи протиповітряної оборони IRIS-T і Hawk.

Система ППО Iris-Т є новітньою німецькою розробкою, якої поки що немає навіть на озброєнні Бундесверу.

Фото: Bundeskanzler Olaf Scholz, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-