Кому з політиків та громадських діячів найбільше довіряють українці

Кому з політиків та громадських діячів найбільше довіряють українці

Опитування
Укрінформ
З-поміж політиків та громадських діячів українці найбільше довіряють Володимиру Зеленському, Сергію Притулі та Віталію Кличку.

Про це під час презентації результатів соціологічного опитування в Укрінформі повідомив заступник директора соціологічної служби Центру Разумкова Михайло Міщенко.

“Найчастіше респонденти висловлюють довіру до Володимира Зеленського — йому довіряють 85% опитаних, до Сергія Притули — 65%, до Віталія Кличка — 58%, до Михайла Подоляка — 56%, до Олексія Данілова — 55%, до Олексія Резнікова - 51%, до Дениса Шмигаля — 51,6%”- зазначив Міщенко.

Читайте також: Оборона й безпека: як українці оцінюють дії влади для розв’язання проблем

Крім того, середній рівень довіри має Ігор Клименко — 27,2% опитаних йому довіряють, 16,9% - не довіряють і, натомість, 42,5% ще не знають такого політика. Сергій Стерненко має — 29% довіри, 18% недовіри, 41% не знають такого громадського діяча.

Руслану Стефанчуку довіряють 34,7% респондентів, 27,4% - не довіряють. Андрію Єрмаку довіряють 40,6% українців, не довіряють 36%.

Найбільше респонденти не довіряють Юрію Бойку — 81,6%, Юлії Тимошенко — 75,7%, Петру Порошенку — 64,8% Олексію Арестовичу — 58,6%, Давиду Арахамії — 38,8%.

У 2021 році Володимиру Зеленському довіряли 33% українців. Сергію Притулі - 22%, Віталію Кличку — 26%, Олексію Данілову — 12%, Денису Шмигалю — 11%, Андрію Ярмаку - 10%, Сергію Стерненку - 15%, Петру Порошенку — 18%.

Читайте також: Збройним силам України довіряють понад 95% громадян

Опитування проводилось з 23 лютого по 1 березня. Було опитано 2020 респондентів віком від 18 років і старше. Структура вибіркової сукупності відтворює демографічну структуру дорослого населення в усіх регіонах України за винятком тимчасово окупованих територій Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської, Херсонської областей, Криму та територій, на яких відбуваються бойові дії. Метод опитування — особисте інтерв'ю в помешканні респондентів.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-