У Міноборони створили антикорупційний департамент

У Міноборони створили антикорупційний департамент

Укрінформ
Міністерство оборони України створило Департамент з питань запобігання та виявлення корупції у разі виявлення зловживань чи корупційних ризиків у сфері оборонних закупівель і закликає громадськість звертатися до цього органу.

Про це Міноборони повідомило в Телеграмі з посиланням на виконувача обов‘язків директора департаменту Сергія Степаняна, передає Укрінформ.

"Зараз ми перезавантажуємо і посилюємо антикорупційний підрозділ Міністерства оборони України. Його статус вже підвищено з управління до департаменту і тим самим розширено штат. Незабаром буде оголошено про відбір на вакантні посади до цього підрозділу", — зазначив Степанян.

За словами очільника департаменту, його завдання — реалізувати принцип нульової толерантності до корупції.

Читайте також: Міноборони затвердило положення про громадську антикорупційну раду

Більш тісну взаємодію з громадськістю міністерство бачить як один з елементів роботи на системному рівні.

Степанян нагадав, що міністр оборони впроваджує реформу оборонних закупівель та ухвалив рішення про забезпечення прозорості в закупівлях.

"Загалом, закликаю усіх — військовослужбовців, бізнес, журналістів, громадських експертів і активістів: якщо ви бачите ознаки корупційних проявів у секторі оборони, прошу надавати інформацію", — додав посадовець.

Читайте також: Укроборонпром визначив пріорітети антикорупційної діяльності на три роки

Як повідомляв Укрінформ, у січні Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив розробити оновлену систему для збалансування дотримання секретності і публічного контролю за закупівлями для армії.

У березні Міністерство оборони затвердило положення про громадську антикорупційну раду, до її складу увійдуть 15 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-