Трибунал для рф: Україна розраховує, що Генасамблея ООН розгляне резолюцію у квітні

Трибунал для рф: Україна розраховує, що Генасамблея ООН розгляне резолюцію у квітні

Укрінформ
Україна прагне прописати у проєкті резолюції Генеральної асамблеї ООН щодо відповідальності за воєнні злочини в України та підтримку спецтрибуналу проти росії фразу “міжнародний механізм засудження за злочин агресії” і розраховує на ухвалення документа у квітні.

Про це розповів головний консультант кабінету керівника Офісу Президента Олег Гавриш під час пресконференції в Укрінформі.

“У нас є бажання дещо посилити цю резолюцію, проєкт, який маємо. Наприклад, ми боремось за те, щоб там з’явилась фраза “міжнародний механізм засудження за злочин агресії”. Це важливо, тому що підкреслює, що буде не гібридний трибунал, а трибунал, який ми хочемо створити. Над цим іде зараз робота і попередньо в квітні ця резолюція, якщо все буде гаразд, буде голосуватися”, - сказав Гавриш.

Своєю чергою посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ Антон Кориневич зауважив, що наразі питання щодо проєкту резолюції про відповідальність за найтяжчі міжнародні злочини, вчинені на території України, що має включати і положення з підтримки створення трибуналу, опрацьовується, Україна перебуває у постійних консультаціях з міжнародними партнерами.

Читайте також: Від шойгу до кремлівських пропагандистів: у справі про злочин агресії рф - уже 642 підозрюваних

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба поінформував, що станом на 14 березня до коаліції зі створення спеціального трибуналу щодо росії за злочин агресії проти України вже долучилося 32 держави.

У вересні 2022 року Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу на чолі з Андрієм Єрмаком, яка опрацьовуватиме питання створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва російської федерації за скоєння злочину агресії проти України. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-