Конкурс із відбору суддів КСУ почнеться наприкінці квітня – Стефанішина

Конкурс із відбору суддів КСУ почнеться наприкінці квітня – Стефанішина

Укрінформ
Початок конкурсу з відбору суддів Конституційного Суду очікується в кінці квітня.

Про це повідомила журналістам віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина на полях Другого форуму Україна-Франція, передає Укрінформ.

Вона наголосила, що процедури відбору суддів Конституційного Суду ніколи не було в Україні, додавши, що ніяких юридичних обґрунтувань позиції про сьомого члена групи експертів із відбору суддів КСУ.

«Ми провели переговори із Венеційською комісією, з Європейською комісією. На сьогодні домовилися, що модель відбору буде базуватися на моделі, як це було по інших судових органах, зокрема Вища рада правосуддя. На цьому поки домовилися. Продовжимо говорити із Єврокомісією з тим, як запустити конкурс», - сказала Стефанішина і додала, що конкурс вдасться запустити в кінці квітня.

Читайте також: На Банковій готують іще одну версію добору суддів до КСУ

Як повідомлялося, реформа Конституційного Суду є одним з критеріїв, які Україна має виконати для подальшого зближення з ЄС. Україна має привести процедуру добору суддів КСУ відповідно до рекомендацій Венеційської комісії.

Венеційська комісія рекомендувала включити у дорадчу групу експертів, яка перевірятиме кандидатів у КС, ще одного, сьомого члена з міжнародних експертів. Цей сьомий незалежний експерт мав би нівелювати політичний вплив на відбіркову комісію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-