Делегація України візьме участь у засіданні 146-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу

Делегація України візьме участь у засіданні 146-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу

Укрінформ
Делегація Верховної Ради на чолі з першим заступником Голови Олександром Корнієнком візьме участь у засіданні 146-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу (Манама, Бахрейн) упродовж 11-15 березня.

Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України, передає Укрінформ.

Зокрема, програмою візиту передбачено низку двосторонніх зустрічей делегації українського парламенту з представниками парламентів світу, у тому числі Глобального Півдня. Також заплановано виступ першого віцеспікера Корнієнка на General Debate 12 березня.

До складу делегації входять народні депутати: голова Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко, член Комітету ВРУ з питань екологічної політики та природокористування Леся Василенко, член Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Альона Шкрум, член Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Ольга Руденко, член Комітету ВРУ аграрної та земельної політики Артур Герасимов, голова підкомітету з питань антикорупційної політики у сфері цифрових інновацій та публічних даних Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики Олексій Жмеренецький, член Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Санченко.

Очікується, що під час 146-ї Асамблеї МПС у Бахрейні сотні парламентаріїв із усього світу візьмуть участь в обговоренні теми "Сприяння мирному співіснуванню та інклюзивним суспільствам: боротьба з нетерпимістю". Під час Асамблеї Міжпарламентський союз запропонує можливості для обміну передовим досвідом задля сприяння інклюзії та підтримки мирного співіснування як передумови стійких, згуртованих і демократичних суспільств.

Читайте також: Рада робить усе можливе для пришвидшення євроінтеграції України - Стефанчук

Міжпарламентський союз (Inter-Parliamentary Union, IPU) – це глобальна організація національних парламентів. Вона заснована понад 133 роки тому, як перша багатостороння політична організація у світі, що заохочує співпрацю та діалог між усіма націями.

Наразі до МПС входять 178 національних парламентів і 14 регіональних парламентських органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-